Takács Szeszfőzde

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Javaslatok

Dokumentumok





1. Mi kell a jó pálinkához?

2. Miért válassza inkább a bérfőzést, mint az otthoni főzést?

3. Mennyibe fog kerülni a bérfőzés?




-------------------------------------------------------------------------------------




1.    A jó pálinkához három alapvető tényező szükséges:


- jó alapanyag

- szaktudás


- megfelelő berendezés




-------------------------------------------------------------------------------------




2.    Bérfőzés:hazánkban a pálinkák egy részét bérfőzés keretei belül állítják elő.
Mi is ezt a tevékenységet folytatjuk, s eközben igyekszünk segítséget nyújtani a kérdéseikkel minket felkereső bérfőzetőknek.

Bérfőzés adómentesen:

A 2010. szeptember 27-től hatályba lépő Jövedéki törvény módosítása értelmében a gyümölcsszesz után fizetendő szeszadó mértéke, kizárólag saját fogyasztásra szánt szesz esetén 0 Ft!

Párlat magánfőzés és bérfőzés keretében történő előállításának szabályai (letölthető formátum)

Ezen örömteli alkalomból szeretném elmondani, miért éri meg Önnek inkább a bérfőzetést választani a magánfőzés helyett:

  • kizárólag a bér- és kereskedelmi főzdében előállított szesz nevezhető PÁLINKÁNAK! (magánfőzés esetén CSAK PÁRLAT!)

  • nincs szüksége nagyobb anyagi befektetést igénylő beruházásra (pl.: szeszfőző készülék, szeszfokolók, üveghenger, szeszátszámítási táblázat, ciánvizsgáló készülék..stb.)

  • nem kell veszélyeztetnie egészségét, otthonát (esetleges hibás berendezések, szaktudás hiánya miatt)

  • nem kell a drága idejét a készülék mellet állva eltölteni, de ha szeretné, nálunk is van lehetőség a főzés folyamán jelen lenni

  • nem kell költséges és drága tanfolyamokon részt vennie, hogy kellő szaktudása legyen (a szaktudással és tapasztalattal mi már rendelkezünk)

  • nem kell tartania az élvezhetetlen esetleg káros párlat minőségtől (erre a sokéves tapasztalat és szaktudás nyújt garanciát!)


Többek között ezen okok miatt is inkább megéri Önnek a bérfőzetést választania!

Bérfőzéssel kapcsolatos kérdéseivel forduljon Hozzánk bizalommal!

Bérfőzde: bérfőzdénk 345 L-es üsttel rendelkezik, így egyszerre nagyobb mennyiségű cefre kifőzésére is lehetőség nyílik.

Pálinkafőzde: a bérfőzetők által, legtöbb esetben, gondosan kezelt, megfelelően elkészített, érett, illatos cefréből tudunk jó, illetve kiváló minőségű pálinkát készíteni.
A jó pálinka titka az érett, egészséges gyümölcsből, szakszerűen készített cefrében rejlik.

A szeszfőzde nem folyamatos nyitva tartása miatt, mindenképpen telefonon történő egyeztetés után tudunk bérfőzést vállalni.



-------------------------------------------------------------------------------------





3.     Szeszfőzde árak
Ön az otthon elkészített cefréjét a szeszfőzdénkbe behozza, ott az érvényes jogszabályok figyelembe vételével kifőzzük, amiért Ön megfizetni köteles a megrendelt szolgáltatást, (a bérfőzés díját,) és az állam által kiszabott bérfőzési szeszadót, - mely a 2010. szeptember 27-től hatályba lépett Jövedéki törvény módosítása értelmében a gyümölcsszesz után fizetendő szeszadó mértéke, kizárólag saját fogyasztásra szánt szesz esetén, háztartásonként tárgyévben(86 liter, 50 fokos pálinka 43 HLF) - 0 Ft!

Az aktuális bérfőzési díjért vegye fel velünk a kapcsolatot!

A pálinka erősségét, azaz szesztartalmát a megrendelő kívánságára beállítjuk 50-86 fokosra, azonban szerény véleményünk szerint a legjobb ízű és aromájú az 50 fokos párlat. Minél alacsonyabb szeszfokra állítjuk a pálinkát, annál nagyobb az opálosodás veszélye. Mindenféle utólagos kezelés minőségi és mennyiségi veszteséggel jár!



-------------------------------------------------------------------------------------




"Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!"

"Mi nem a Tisza vizét isszuk."




EZ A DOKUMENTUM LETÖLTHETŐ!
UGRÁS A LETÖLTÉSI OLDALRA!



 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz